De Japanse organisatoren van de Olympische Spelen hebben gekozen voor recyclebare kartonnen bedden voor de sporters in het olympisch dorp. Mooi en duurzaam. De afglopen weken kwamen de bedden op een eigenaardige wijze in het nieuws. Het zou gaan om ‘antiseksbedden’, slechts bedoeld voor één persoon. De Ierse atleet Rhys McClenaghan ontkracht dat fabeltje echter. In een video op Twitter springt hij op het bed.  ‘Het is nepnieuws’, zegt McClenaghan over de ‘antiseksbedden’. Zijn video is gedeeld door het officiële Twitteraccount van de Olympische Spelen, met het bijschrift: ‘Dank dat je deze mythe ontkracht’. Ook namens golfkarton.org dank, Rhys. Met jouw post is maar weer bewezen dat golfkarton zeer goed tegen een stootje kan! De boodschap/film van Rhys McClenaghan is te zien op RTL Nieuws.